Fudbal

Anel Ahmedhodžić ostao bez kapitenske trake

Trener Sheffield Uniteda odlučio je mjesec i pol prije kraja sezone promijeniti kapitena i oduzeti traku reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću.

FOTO: EPA-EFE/ASH ALLEN
FOTO: EPA-EFE/ASH ALLEN

Kako prenosi Klix, u posljednjoj utakmici popularnih “Oštrica s Brammal Lanea” kapiten ekipe bio je Jack Robinson, koji je ranije bio Anelov zamjenik, a trener Chris Wilder objasnio je takvu odluku.

“Razmišljanje je bilo da mi treba da se Anel koncentriše samo na svoju izvedbu i da postavim dvoje ljudi oko njega – lijevo i desno,” rekao je Wilder nakon što su dva kasna gola uskratila njegovoj ekipi pobjedu nad Fulhamom (3:3) na domaćem terenu.

Pročitajte još

“Anel je, kao i ekipa, bio nedosljedan i kao jedan od naših boljih igrača trebao nam je da pruži veliku izvedbu i da se isključivo koncentrira na borbu s Munizom, a mislim da je to dobro napravio”, dodao je Wilder.

Ahmedhodžić je u kapitena Sheffielda promovisan početkom decembra prošle godine i traku je nosio na 11 utakmica engleske Premier lige.

Podsjećamo, Sheffield je posljednjeplasirani tim na tabeli i sve je izvjesnije da će napustiti društvo najboljih na kraju sezone.

Prihvati notifikacije