Fudbal

“Anel da ne želi igrati, igrao bi za drugu reprezentaciju! Nešto ga tišti, tu ima neka pozadina”

Anel Ahmehodžić zbog povrede nije došao na okupljanje reprezentacije BiH, iako bi čini se, uz ovakvu povredu i drugačija iskustva u reprezentaciji stigao na okupljanje. Na kraju je dobio suspenziju, a BiH je improvizirala u zadjnoj liniji.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

“Povrijeđen sam, ali i svi znamo šta se dešava u reprezentaciji” ukratko prenosimo šta je poručio Ahmedhodžić.

Feđa Dudić komentarisao je ovu situaciju, ali i stanje u kojem imamo loše mlade reprezentacije i ne smijemo se odreći nijednog igrača jer neće biti puno novih igrača.

Posebno zato što se u omladinskim selekcijama često po nesportskim kriterijima biraju selektori i treneri, ali i zato što je FS BiH gotovo učinio nemogućim da mladi bh. igrači igraju u Premijer ligi BiH svojom odlukom o dodjeljivanju statusa domaćih igrača za igrače iz Hrvatske i Srbije.

“Gledao sam mladu reprezentaciju protiv Slovenije, ja tu ne vidim svijetlu budućnost. Možda 1-2 igrača iskaču. Realno nemamo svijetlu budućnost. Naša U19 reprezentacija nikada nije otišla na veliko takmičenje, kadeti su odlazili jedino sa rahmetli Sakibom Malkočevićem kao selektorom, poslije toga nikada. U21 reprezentacija nikada, iako su dva puta bili na korak sa Zukanovićem i Jagodićem” rekao je Dudić i dodao:

“Zato se ne smijemo odreći Anela Ahmedhodžića. Ko može reći da on ne želi igrati za BiH? Da ne želi igrao bi za Švedsku. On je dao prednost BiH u trenutku kada je bio hit u Malmeu i mogao birati. Sigurno je da ima nešto što ga tišti, da ima pozadina njegovog nedolaska. Ljudi on igra Premiership, tu se mora situacija riješiti. Ako treba finansijski ga kazniti, ali on mora igrati za BiH”

“Ako želimo dobro, neke stvari moraju izaći na vidjelo, i one se moraju otkloniti. Bivši selektori i igrači isto moraju govoriti. Oni šute dok su tu, a i kada odu, nešto uvijeno kažu, tako ne može ako želimo bolje fudbalu u BiH” zaključio je Dudić.

Prihvati notifikacije