Fudbal

Željezničar danas na Grbavici dočekuje Igman uz obezbijeđen direktan prijenos

Fudbaleri Željezničara i Igmana danas na stadionu Grbavica igraju zaostalu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se nije odigrala zbog obaveza Plavih koje su imali u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Direktan prijenos ovog susreta je omogućen na kanalu Arena Sport, a utakmica će početi u 18.30 sati.

Glavni sudija meča je Elvedin Topuzović iz Tuzle sa pomoćnicima Davorom Maksimovićem iz Doboja, te Hasanom Nanićem iz Bužima dok je četvrti sudija Haris Halkić iz Sanskog Mosta. Delegat susreta je Mirko Milošević iz Zvornika dok je posmatrač suđenja Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva, a za bezbjednost je zadužen Semir Džaferović iz Goražda.

Željezničar je dosad odigrao tri susreta, a Igman jedan više. Plavi imaju šest bodova na svom kontu dok njihov današnji protivnik ima tri više.

Plavi su na Grbavici pobijedili banjalučki Borac i Tuzlu City dok su na strani poraženi od sastava Posušja dok je Igman pobijedio Posušje i Slogu na svom terenu kao i Zvijezdu 09 u gostima dok je jedini poraz pretrpio od Borca u gostima.

Podsjetimo, šef stručnog štaba Plavih Nermin Bašić na jučerašnjoj press konferenciji kazao je kako očekuje tešku utakmicu iz razloga što smatra da je njegova ekipa u emotivnom pražnjenju nakon Evrope, sada ih kako navodi stiže koji je vidljiv bio zadnje dvije utakmice.

“Dočekujemo ekipu koja je dobro startala prvenstvo i koja ima određeno iskustvo. Protivnik koje nam zadnje dvije utakmice nekako ne leži, morat ćemo se i tu prilagođavati. U ovom momentu radimo kako individualno, tako i kolektivno na sebi, kako se osvježiti i kako biti pravi u ove dvije utakmice. Želimo da igramo na rezultat, bez nekih prevelikih zahtjeva prema ljepoti i želimo otići na reprezentativnu pauzu sa što većim brojem bodova, te se regenerirati. Atmsofera u ekipi je sjajna, mislim da je zadnja utakmica donijela dobro i stvari koje možemo mnogo popraviti. Danas imamo analizu za Igman i pripremamo se maksimalno ozbiljno za protivnika. Mi moramo pokazati da imamo više želje i volje i da uspijemo zabilježiti ta tri boda”, rekao je Bašić.