Fudbal

Igman izdao saopštenje: “Predsjednik Željezničara psovao Zebi!”

U jučerašnjoj zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH Željezničar je savladao Igman sa 1:0. Međutim, utakmicu su obilježile ružne scene gdje je najdeblji kraj izvukao sportski direktor Igmana, ujedno i legenda Željezničara Zajko Zeba.

FOTO: SCREENSHOT / ARENA SPORT
FOTO: SCREENSHOT / ARENA SPORT

Tim povodom na društvenim mrežama oglasio se i FK Igman, koji je izdao i saopštenje povodom nemilih scena viđenih jučer na Grbavici.

“Povodom dešavanja pred sam kraj jučer odigrane utakmice između Željezničara i Igmana, koja su rezultirala crvenim kartonom za sportskog direktora FK Igman Zajku Zebu, oglašavamo se saopćenjem za javnost kojim demantiramo medijske natpise da je posrijedi “obračun s navijačima”.Sportski radnici, novinari ali i šira javnost upoznati su da već godinama postoji izgrađen prijateljski, partnerski odnos između FK Željezničar i Konjica u kojem se i menadžment i igrači i navijači Željezničara osjećaju kao kod kuće. Ulaskom Igmana u Premijer ligu BiH takvi odnosi nastavili su se graditi kroz fer i sportsko nadmetanje dva kulba na terenu. U tom duhu sportski kolektiv FK Igman će se nastaviti odnositi prema Željezničaru skrećući pažnju javnosti da se isključivo zbog ponašanja pojedinaca u posljednje vrijeme govori o “tenzijama između dva kluba”.

​Koristeći i ovu priliku da igračima Željezničara čestitamo na jučerašnjoj pobjedi u isto vrijeme želimo osuditi nekorektno i nesportsko ponašanje predsjednika FK Željezničara Edisa Kovačevića koji već treću utakmicu za redom upućuje neprimjerene poruke prema FK Igman. Na vulgarne psovke i vrijeđanje upućeno od strane Kovačevića klupi FK Igman tokom jučerašnje utakmice reagirao je sportski direktor Igmana Zajko Zeba. Ne treba podsjećati kakvu reputaciju Željezničar ima širom BiH i regije ali i da u Konjicu uživa ogromnu navijačku podršku, s toga je Zeba na Kovačevićeve psovke uže porodice popraćene hvatanjem za genitalije reagirao impulsivno smatrajući da to ne doliči jednom predsjedniku Željezničara niti da to zaslužuju gosti iz Konjica. Da je riječ o osobi bez osnovnog bontonskog držanja uvjerili smo se i nakon pretposljednje utakmice kada je odbio da se rukuje s upravom FK Igman.Imajući u vidu prethodno navedeno, smatramo obaveznim upoznati javnost da nema “obračuna s navijačima” nego da postoje pojedinci koji nedoličnim ponašanjem štete ugledu prije svega samom Željezničaru ali i narušavaju dobre odnese dva kluba.Iskreno se nadamo da nećemo ponovo svjedočiti događanjima koja će bacati sjenke na lijep sportski događaj, posebno ne na dobru igru kojom fudbaleri Igmana hrabro i odvažno potvrđuju da su dosadašnji favoriti za osvajanje prvenstva dobili ozbiljnog protivnika u Premijer ligi BiH”, saopštili su iz Igmana.

Prihvati notifikacije