Fudbal

Vlatko Glavaš prozvao Nogometni savez BiH i Milorada Dodika

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš zatražio je od Fudbalskog saveza BiH da hitno poništi odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Glavaš se oglasio nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tokom današnje posjete predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu istakao zadovoljstvo što je dogovorena prijateljska utakmica između Bosne i Hercegovine i Rusije.

“Nogometni savez BiH mora poništiti odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom, obzirom da takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji naše reprezentacije. Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika Nogometnog saveza koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik Nogomentnog saveza, a ne član Predsjedništva BiH”, poručio je Glavaš i dodao:

“Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom, ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, zaključio je Glavaš.

Prihvati notifikacije