Košarka

Uk i Magoda: Vjerujemo da će KK Bosna opet biti u vrhu regionalne košarke

Kako bi izrazili bezrezervnu podršku Košarkaškom klubu "Bosna", premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda posjetili su košarkaše koji se trenutno nalaze na pripremama na Vlašiću, saopćila je Služba za protokol i press KS.

FOTO: KANTON SARAJEVO
FOTO: KANTON SARAJEVO

Prvi tim KK “Bosna” uveliko se priprema za predstojeću sezonu i utakmice prvenstva, te utakmice za kvalifikacije u ABA 2 ligu.

U saopćenju se navodi da je nakon opuštenog druženja s mladim košarkašima, štručni štab “KK Bosna” upoznao ministra Magodu i premijera Uka o tome kako teku pripreme, a oni su košarkašima poželjeli sreću u predstojećim utakmicama, naglasivši kako je KK “Bosna bila ponos Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te kako će opet biti u vrhu bosanskohercegovačke i regionalne košarke.

– Kanton Sarajevo je prepoznao trud, rad i zalaganje igrača, stručnog štaba, kao i Uprave na čelu sa predsjednikom Dubravkom Barbarićem, stoga smo tu kako bismo vam pružili, ne samo finanijsku, nego i prijateljsku podršku. Vi ste naši šampioni i srcem vjerujemo da će iskusni selektor Josip Pandža, kao i cijeli tim, sarajevskoj ‘Bosni’ vratiti stari sjaj. Mi ćemo biti ponosni da vam budemo ozbiljan vjetar u leđa – rekao je ministar Magoda.

Premijer UK je kazao da raduje što u timu KK “Bosna” vlada pozitivna atmosfera među igračima i članovima stručnog štaba koji su fokusirani na ono što ih očekuje u predstojećoj sezoni.

– Danas smo došli na Vlašić da pružimo nesebičnu podršku ekipi, a činit ćemo to i u narednom periodu – rekao je premijer Uk.

Košarkaši i stručni štab su zahvalili premijeru i ministru na posjeti i podršci, te u znak zahvalnosti poklonili im personalizovane dresove KK “Bosna”.

KK “Bosna” će igrati dvije utakmice za kvalifikacije u ABA 2 ligi protiv selekcije KK “Ilirija” iz Ljubljane. U finale će se plasirati tim koji pobijedi u oba susreta ili ostvari bolju koš-razliku u slučaju pobjede i poraza. Utakmice će se igrati 23. i 27. septembra, a finale je zakazano za 1. i 5. oktobar, navodi se u saopćenju.

Prihvati notifikacije