Košarka

Uk i Magoda posjetili trening Zmajeva, pa dobili dresove sa svojim prezimenima

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda posjetili su danas u Skenderiji Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uoči njihovog nastupa na turniru olimpijskih pretkvalifikacija u Poljskoj.

FOTO: SLUŽBA ZA PROTOKOL I PRESS KS
FOTO: SLUŽBA ZA PROTOKOL I PRESS KS

Selekcija BiH će nastupiti od 12. do 20. augusta, gdje će igrati u grupi B protiv selekcija Poljske, Mađarske i Portugala, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Tokom posjete premijer Uk i ministar Magoda su poželjeli uspjeh reprezentativcima u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

– Vlada Kantona Sarajevo će uvijek stajati uz vas i pružiti vam nesebičnu podršku kako bi ostvarili što bolje sportske rezultate – rekao je Magoda, dodavši kako su sportisti među najboljim ambasadorima Bosne i Hercegovine, te da mu je posebno drago što će Vlada KS i resorno ministarstvo finansijski podržati Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Premijer Uk je rekao kako su ponosni na momke koji su u dosadašnjim pripremama pokazali kvalitet i htijenje, te da uz malo sportske sreće, ni rezultati neće izostati.

Selektor Adis Bećiragić i stručni štab Košarkaške reprezentacije BiH zahvalili su premijeru i ministru na današnjoj posjeti i pruženoj podršci momcima.

Košarkaši su istakli da je teško odraditi kvalitetne pripreme bez podrške, posebno za ovako važno svjetsko takmičenje, te su uz znak zahvalnosti poklonili nacionalne dresove premijeru i ministru sa njihovim prezimenima, navodi se u saopćenju.

Prihvati notifikacije