Košarka

Pandža: Svjesni smo da sve ekipe žele izboriti ABA 2 ligu i da neće biti lako

Sarajevska Bosna sutra u dvorani 1 KSC Skenderija dočekuje slovensku Iliriju, u prvom susretu kvalifikacija za ABA 2 ligu. 

FOTO: VANJA TOLJ
FOTO: VANJA TOLJ

Bosna će kroz ovaj dvomeč pokušati doći do finala kvalfikacija. Drugi polufinalni par je Spars Vojvodina. 

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao direktor KK Bosna Almir Bradić, ekipa je spremna za susret protiv Ilirije i pozvao je navijače da dođu u Skenderiju i pruže podršku svom timu. 

– Pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da zajdeno dođemo do pobjede, a potom i do željenog plasmana u ABA 2 ligu – izjavio je Bradić. 

Trener Bosne Josip Pandža zadovoljan je kako se njegov tim pripremio za ovaj meč.

– Najveći dio priprema smo svi bili na okupu i moram kazati da sam zadovoljan kako je to sve izgledalo. Svi košarkaši su zdravi i vjerujem da smo spremni za Iliriju. U odnosu na prethodne sezone malo ranije moramo podići formu, ali sve ekipe imaju isti zadatak. Svjesni smo da sve četiri ekipe imaju ambiciju da igraju ABA 2 ligu i da naće biti lako – kazao je Pandža.

Napominje da se ekipa Ilirije pojačala za ovu sezonu i da je to ekipa koja igra brzu, šutersku košarku, stil igre koji se u mnogim aspektima oslanja na bekovsku liniju. 

Kapiten ekipe Muhamed Pašalić ističe da su svi košarkaši sarajevskog kluba spremni za sutrašnji meč.

– Respektujemo Iliriju, ali respektujemo i sebe. Spremni smo fizički i mentalno i ući ćemo u dvomeč maksimalno koncentrisani. Nadam se velikom broju naših navijača kako bismo došli do željenog rezultata – naglasio je Pašalić. 

Susret Bosna – Ilirija će biti odigran  sutra u 18 sati u KSC Skenderija. 

Prihvati notifikacije