Fudbal

Tužne informacije iz Engleske: Anel Ahmedhodžić ostaje bez Premier lige

Striktni zakoni u engleskom fudbalu mogli bi napraviti velike probleme za Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića. Klub koji se bori za ulazak u Premiership u velikim je problemima sa plaćanjem igrača, među kojima je i Ahmedhodžić, i pribjegao je očajničkim mjerama da "ispegla" stvari.

FOTO: SHEFFIELD UNITED
FOTO: SHEFFIELD UNITED

Tako je počelo isključivanje grijanja u trening centru, ali još nije jasno koliko ove mjere mogu klubu dugoročno donijeti, jer rigozorni zakoni kažu da svaki klub koji ne isplati plate dobija automatsku kaznu oduzimanja 2 bodova.

Za Sheffieldove premijerligaške šanse to bi moglo biti kobno, jer klub trećeplasiranom Middlesbroughu bježi svega šest bodova, devet kola do kraja.

Sheffield je u probleme upao iznenada, a ove sezone se “kockao” sa ulaskom u Premiership. Ulazak u elitni rang bi klub spasio, ali eventualni neulazak bi doveo do totalnog haosa.

Za Ahmedhodžića to ne bi trebao biti problem, jer interesa za njegove usluge neće nedostajati, pogotovo s obzirom na finansijsku situaciju u klubu, prenosi Sport1.

Prihvati notifikacije