Fudbal

Trener Širokog pred gostovanje Sarajeva: Od igrača tražim viteštvo i muški fudbal

Igračima Širokog Brijega slijedi razdoblje u kojem će odigrati tri velika derbija u razmaku od samo deset dana, a u prvom takvom ugostit će Sarajevo u petak u 20 sati u sklopu 8. kola Premijer lige BiH.

FOTO: NK SIROKI BRIJEG
FOTO: NK SIROKI BRIJEG

Veliki derbi na Pecari najavili su šef stručnog stožera Marijan Budimir i vezni igrač Luka Mamić.

“Sarajevo prolazi proces sličan našemu. Doveli su novog trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za naslov prvaka. Imamo svoje želje i ciljeve i svakog protivnika želimo pobijediti na Pecari. Međutim, vojnim rječnikom kazano, za pobijediti morate prvo znati i svoje i kvalitete svoga protivnika, a onda izabrati gdje ćete voditi bitku i koju ćete strategiju koristiti. Napravit ćemo sve da u 90 minuta dođemo do pobjede”, kazao je šef stručnog štaba širokobriježana Marijan Budimir i pozvao navijače na sutrašnji derbi.

Istaknuo je kako vjeruje u snagu i kvalitetu svoje momčadi od koje, kako je naglasio, traži isključivo fokus na izvedbu na terenu, saopćeno je iz NK Široki Brijeg.

“Na terenu želim viteštvo, igru, ne zanima me ništa više od toga. Idemo igrati pravi, muški nogomet i nadigravati se s dobrom momčadi. Trebamo se fokusirati na izvedbu na terenu i zaboraviti sve izvan njega”, naglasio je Budimir.

Vezni igrač Luka Mamić, koji igra u sjajnoj formi, također je biranim riječima govorio o sljedećem suparniku.

“Čeka nas teška i energetski zahtjevna utakmica. Svjesni smo kvalitete Sarajeva, na svakoj poziciji imaju po dva-tri igrača koji mogu napraviti razliku na terenu i odlučiti utakmicu. Mi smo u dobrom nizu i želimo ga nastaviti. Igramo veliki derbi pred našim navijačima i nimalo ne sumnjam kako će njihova podrška biti velika. Idemo zajedno nastaviti pozitivan niz i radovati se pobjedi”, istaknuo je Mamić.

Prihvati notifikacije