Fudbal

Tragedija u Španiji: Preminuo navijač, utakmica je prekinuta

Španski mediji su uskoro objavili kako je jedan je gledatelj pretrpio srčani udar.

FOTO: EPA/PEPE TORRES
FOTO: EPA/PEPE TORRES

Danas se dogodila tragedija tokom meča između Granade i Athletic Bilbaa. Naime, gosti su poveli u 6. minuti golom Inakija Williamsa, a utakmica je prekinuta u 18. minuti nakon što je jedan gledatelj doživio srčani udar.

Golman iz Bilbaa, Unai Simon, gestikulirao je sudiji kako se nešto događa na tribinama, nakon čega su liječničke službe obje ekipe došle u pomoć.

Nakon više od 20 minuta čekanja na nastavak dvoboja sudija je igrače poslao u svlačionicu. Gotovo sat vremena nakon prekida utakmice službeno je objavljeno da dvoboj danas neće biti nastavljen.

Španski mediji su uskoro objavili kako je jedan je gledatelj pretrpio srčani udar, a La Liga je na službenim kanalima objavila da je navijač uskoro i preminuo.

Zbog intervencije Simona, koji je ukazao sudiji da se nesreća dogodila, navijači Granade zahvalili su se gostujućem golmanu ovacijama.

”Navijači su upozoravali linijskog sudiju da prekine igru, a Unai Simón je bio taj koji je to rekao sudiji. Intervenisala su i dva navijača koji su liječnici. Bila je to teška situacija”, rekao je jedan od gledatelja.