Fudbal

Senzacionalan povratak? Messi komentarisao najave o Barci

Lionel Messi je posljednjih sedmica više puta povezivan s mogućim povratkom u Evropu.

FOTO: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
FOTO: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Konkretno, njegov dugogodišnji bivši klub FC Barcelona je promijenjen kada je u pitanju moguća posudba sa kapitenom Svjetskog prvenstva. Sada je i sam Messi prokomentarisao najnovije spekulacije.

Razlog za glasine je skori kraj sezone za Inter Miami u Major League Socceru sljedećeg vikenda. Nakon posljednje MLS utakmice sljedeće nedjelje, klub sa Floride će uzeti zimsku pauzu – MLS igra u godišnjoj ligi.

Kako bi ostali u ritmu sa pauzom koja traje nekoliko sedmica, posebno u fazi u kojoj su predstoje važne utakmice kvalifikacija sa reprezentacijom Argentine, u posljednje vrijeme sve su više špekulacije o privremenom povratku u Barcu.

Tokom posljednje međunarodne faze, kada su Messi i aktuelni svjetski prvaci bili uspješni protiv Paragvaja (1-0) i Perua (2-0), 36-godišnjak je jasno dao do znanja da ne razmišlja o kratkom odmoru u Španskoj LaLigi:

“Ne, ne! Trenirat ću, igrati našu sljedeću utakmicu i pokušati da budem što bolji ovdje u reprezentaciji u novembru”, rekao je višestruki svjetski fudbaler.

Nakon posljednje utakmice u sezoni sa Interom iz Miamija, Messi neće igrati takmičarsku utakmicu skoro četiri sedmice prije nego što Albiceleste odu u prestižne duele protiv Urugvaja (17. novembra) i Brazila (22. novembra) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Nakon toga ću uživati ​​u praznicima u Argentini. Prvi put ću imati više slobodnih dana u decembru, sa praznicima, u miru i sa svojim narodom. U januaru se vraćam ponovo da počnem pripreme. Ja ću početi od početka i, kao i uvijek, pripremiti se najbolje što mogu”, nastavio je Messi s obzirom na svoje planove u SAD-u.

Argentinska fudbalska ikona ima ugovor sa Interom Miami FC do kraja 2025. U tekućoj MLS sezoni klub je propustio da se plasira u plej-of, tako da će Inter Miami sezona 2023. završiti poslije sljedećeg vikenda.

Prihvati notifikacije