Tenis

Šarapova ispričala dosad nepoznatu priču: "Đoković me vodio na večeru, nevjerovatno koliko je strastven"

Nekadašnja ruska teniserka Marija Šarapova ispričala je kako je završila na večeri sa Novakom Đokovićem prije 15 godina.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Šarapova je gostovala u podcastu Renee Stubbs i prisjetila se kako je izgubila opkladu sa najboljim teniserom svijeta.

“O moj Bože… Imam ludu priču sa Novakom. Sjećam se da smo tada osvojili naše prve Grand Slam titule. On se još uvijek mučio da se probije na najviši nivo, pokušavao je doći do vrha, ali njegovo tijelo nije moglo pratiti njegovu igru ​​u to vrijeme. Igrali smo egzibiciju u Indian Wellsu, ne mogu se sjetiti na koju je opkladu tačno, ali on je rekao: ‘Ako pobijedim na turniru, idemo na večeru zajedno.’ Rekla sam, ‘Dobro, nema problema, to se definitivno neće dogoditi.’

Nakon što je pobijedio, rekao je: ‘To je to! Idemo na večeru, i sve je bilo jako zabavno. U jednom trenutku me je čak pitao da li možemo da se fotografišemo, otkrila je Šarapova uz osmijeh.

Novak Đoković i Marija Šarapova imaju poseban odnos. Njih dvoje su tokom vremena snimili nekoliko reklama i ostali su dobri prijatelji.

“Sad ga poznajem jako dobro i nevjerovatno je vidjeti koliko je strastven. Fascinantno je kako je dugovječan, u kojim godinama osvaja turnire. Nevjerovatno je kako se ophodi prema svojem tijelu i kako se priprema.”Šarapova već dugo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a u svojoj karijeri osvojila je sve Grand Slam titule.

Wimbledon je osvojila 2004. godine sa svega 17 godina, a dvije godine kasnije osvojila je i US Open. Australian Open Šarapova je osvojila 2008. godine, a 2012. i 2014. osvajala je Roland Garros. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebrenu medalju.

Prihvati notifikacije