Tenis

Đoković majicom rasplakao publiku nakon slavlja na US Openu

Novak Đoković je u noći na ponedjeljak osvojio svoj 24. Grand Slam naslov nakon što je u finalu US Opena u tri seta, sa 6:3, 7:6(5), 6:3 svladao Daniila Medvedeva.

FOTO: EPA-EFE/SARAH YENESEL
FOTO: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Svaka Grand Slam titula koju osvoji je historijska jer svakom pomiče rekord među teniserima brojem osvojenih najjačih turnira, a ovu 24. proslavio je na poseban način.

Nakon što je pobijedio ruskog tenisera i trećeg nositelja posljednjeg Grand Slama u godini, na sebe je obukao majicu na kojoj su bili iscrtani on i Kobe Bryant. Tragično preminula NBA legenda bila je njegov veliki prijatelj, a dio karijere provela je nastupajući s brojem 24 na dresu Los Angeles Lakersa.

Poljubio njegov lik na majici

“Mamba zauvijek”, pisalo je na majici uz njihove fotografije. Đoković je nakon što ju je obukao poljubio Bryantov lik i podigao ruke prema nebu.

“Kobe mi je bio blizak prijatelj. Često smo razgovarali o pobjedničkom mentalitetu kad su me mučile povrede i kad sam se pokušavao vratiti na najvišu razinu igre. Bio je jedan od ljudi na koje sam se najviše mogao osloniti”, rekao je Đoković i dodao:

“Uvijek je bio tu za dobronamjeran savjet i podršku. Jako me pogodilo to što se dogodilo prije nekoliko godina njemu i njegovoj kćeri. Sjetio sam se da je nosio dres s brojem 24 u kojem je postao legenda Lakersa i svjetske košarke pa sam pomislio da bi bila lijepa simbolika ovako mu odati počast.”

Prihvati notifikacije