Fudbal

Proglasili su ga najružnijim fudbalerom na svijetu, a onda je otišao kod doktora i napravio čudo

Mnogi poznati fudbaleri zbog nekih fizičkih nedostataka bili su meta podrugljivih komentara okoline, ali i saigrača.

FOTO: EPA/ARMANDO BABANI
FOTO: EPA/ARMANDO BABANI

Koliko su sport i život surovi, najbolje je na svojoj koži osjetio Hector Herrera, fudbalski reprezentativac Meksika. Od mladih dana suočavao se sa komentarima da je ubjedljivo najružniji. Imao je klempave uši i zbog toga je bio na meti vršnjaka, od obdaništa, pa sve do doba kada je postao profesionalni fudbaler.

I kada je pružao sjajne partije u dresu reprezentacije Meksika, osvajao trofeje u klubovima poput Portaa i Atletica iz Madrida nije prestajao podsmijeh. Utjehu je nalazio u zagrljaju supruge Chantal Mato i njihovo dvoje djece.

Međutim, poslije Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godini Herrerae je odlučio da mu je dosta uvreda i ismijavanja od saigrača zbog njegovih ušiju. Čak ga je i bivši klub u šaljivom tonu jednom podvrgao ruglu prilikom predstavljanja igrača pred novu sezonu.

Estetski zahvati su veoma popularni kod žena, ali i muškarci u poslednje vreme ne izbegavaju odlazak kod hirurga. E, upravo to je odlučio Herrera. Odlučio se za operaciju, korigovao devijaciju ušiju i iz ordinacije izašao kao nov i sretan čovjek.

Iskoristio je priliku da sredi i nos, tako da je doživio pravu transformaciju. Danas, dok igra za Houston u Americi, gotovo je neprepoznatljiv u odnosu na vrijeme kada je igrao u Evropi.

Poslije operacije, Herrera je izdao zvanično obavještenje u kojem je obavijestio javnost o onome što je uradio. Da je operisao uši i nos, te da mu je od tog trenutka život daleko ljepši i lakši, nego što je bio ranije.

Najveću podršku imao je u supruzi Šantal Mato, kojoj nije nimalo smetao ni njegov raniji izgled, jer mu je rodila sina Davida (10) i kćerku Valentinu (6).

Karijeru je počeo u rodnom Meksiku, u klubu Pachuca. Dres Porta Herrera je nosio sedam godina, dobivši i državljanstvo Portugala. Upisao je 164 meča za Zmajeve, a dao je 26 golova. U Atleticu iz Madrida proveo je tri godine, a odigrao je 58 mečeva, bez golova.

Za reprezentaciju Meksika igra od 2012. godine, bio je učesnik tri svjetska prvenstva. Sa nacionalnim timom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2012, a dva puta je bio prvak Concacafa sa Meksikom. Ima i dvije titule, sa Portom i Atleticom iz Madrida, prenosi Kurir.rs.

Prihvati notifikacije