Fudbal

Poznat 21 sudionik EURA, UEFA objavila jakosne skupine

Pobjedom nad Armenijom 1:0 Hrvatska je kao posljednja reprezentacija u kvalifikacijskom ciklusu izborila nastup na EURU 2024. u Njemačkoj.

FOTO: UEFA
FOTO: UEFA

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ante Budimir u 43. minuti i tako osigurao Hrvatskoj sedmi nastup na europskoj nogometnoj smotri.

U drugom susretu skupine D Wales i Turska odigrali su 1:1, što je bilo dovoljno Turcima za prvo mjesto u skupini.

Za sada je poznat 21 sudionik Europskog nogometnog prvenstva, kao i jakosne skupine na ždrijebu, koji će biti održan 2. decembra (18 sati) u Hamburgu.

U prvoj jakosnoj skupini su Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska te domaćin turnira Njemačka, za koju je već poznato da će igrati u grupi A.

U drugoj jakosnoj skupini su Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunjska i Austrija, a u trećoj Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Italija, Srbija i Švicarska smještene su u četvrtu skupinu u kojoj će se naći i tri reperezentacije koje će izboriti EURO kroz doigravanje u ožujku sljedeće godine.

Među 12 reprezentacija koje će se boriti za preostala tri mjesta bit će i Bosna i Hercegovina. Naša reprezentacija polufinalnog protivnika doznat će u četvrtak, 23. novembra, a to mogu biti Ukrajina, Finska ili Island.

Šest polufinalnih utakmica doigravanja igra se 21. marta sljedeće godine, a tri finalna susreta pet dana kasnije.

U doigravanje kroz stazu A borit će se Poljska, Estonija, Wales te jedna od tri reprezentacije Finska, Ukrajina ili Island, o čemu će odlučiti ždrijeb.

U stazi B smještene su reprezentacije Izraela, Bosne i Hercegovine te dvije od tri spomenute reprezentacije (Finska, Ukrajina, Island).