Fudbal

Piksi ga nagovorio: Fudbaler porijeklom iz Živinica igrat će za Srbiju

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi potvrdio je da će Orlovi ubuduće vjerovatno moći da računaju na Lazara Samardžića, fudbalera Udinesea.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Mladi, 20-godišnji Samardžić je rođen u Berlinu, porijeklom je iz Živinica, a ponikao je u Herthi, u kojoj je bio od svoje sedme godine, potom je prešao u Leipzig, a pred početak prošle sezone u Udinese.

„U Milanu nisam bio na utakmici da bih gledao Radeta Krunića, već Lazara Samardžića. Prethodno smo obavili telefonski razgovor 1. ili 2. septembra nakon kojeg sam odlučio da ga uživo gledam. Razgovor mi je ulio nadu i on je pokazao želji da igra za Srbiju“, rekao je Stojković i dodao:

„Ja sam mu naravno rekao šta očekujem od njega, gdje ga vidim u timu i čini se da mu se to svidjelo i da smo našli zajednički jezik. Ukoliko sve bude u redu i ukoliko bude nastavio da igra na sadašnjem nivou, u sljedećem ciklusu možemo da ga očekujemo u reprezentaciji Srbije”.

Samardžić je vezni fudbaler, igra i po lijevom krilu, a u mlađim kategorijama je igrao za Njemačku.

“Kod njega nije bilo dileme da između Srbije i Njemačke. Dogovor je da debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu, od marta. Naravno, ako bude igrao dobro kao sada. On igra u Udineseu, u jednoj od najjačih liga na svijetu“.

Prihvati notifikacije