Fudbaler porijeklom iz Živinica: "Porodica je plakala kad sam debitovao za Srbiju. Ja sam Srbin, to mi je bio san"

Fudbaler Udinesea Lazar Samardžić, čiji otac je iz Živinica, oduševljen je što je dobio priliku da zaigra za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE
FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

Gostujući u emisiji ATV-a Na ivici terena, govorio je o prvom nastupu za Orlove.

Samardžić, koji je donedavno nastupao za omladinske selekcije Njemačke, istakao je da mu je cijela porodica plakala kada je upisao debi za Srbiju.

“Reprezentacija mi je bila san, od malena. Gledao sam utakmice, moje drugare, kao što je Marko Grujić. Sad sam ponosan, u reprezentaciji želim da uvijek budem na maksimumu. Njemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Njemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je nevjerovatan osjećaj. Cijela porodica je plakala, mama, tata i djevojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici – rekao je Lazar.

Navijači su ga sjajno dočekali. Priznaje da je morao da osigura veliki broj karata za sve one koji su željeli da ga bodre.

“Dobio sam dosta poruka podrške. U reprezentaciji su me sjajno prihvatili. Morao sam da pjevam. Treći dan sam imao nastup, čekao sam to, bio sam nervozan i poslije sam se mogao opustiti. Jedan od uzora mi je Dušan Tadić. Poslao mi je dres i čestitku za 14. rođendan. Sada igramo zajedno, volim njega kao igrača, on je majstor pa i ja probam nešto da uzmem od njega – dodao je 21-godipnji veznjak.

Samardžić je rođen 2002. godine u Berlinu, ponikao je u Herthi, a u septembru 2020. potpisao je za Leipzig. Od sezone 2021/22. član je Udinesea, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Ove sezone postigao je pet pogodaka u Serie, uz četiri asistencije.

Smatra se jednim od najtalentovanijih evropskih fudbalera, a skrenuo je pažnju mnogih klubova poput Chelseaja, Milana, Barcelone…

Prihvati notifikacije