Fudbal

“Petev me dobro poznaje, ako dođe poziv prihvatit ću ga”

Posljednjih dana, kao bomba je odjeknula vijest u javnosti da je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev novog Zmaja pronašao u Bugarskoj.

FOTO: DINAMO ZAGREB
FOTO: DINAMO ZAGREB

Radi se o golmanu dobro poznatom ljubiteljima Premijer lige BiH. Dinko Horkaš, nekadašnji golman Zrinjskog i Posušja u BiH, te hrvatskih Segeste, Dinama i Varaždina. On je ove sezone za Lokomotiv Plovdiv branio pet puta. Primio je samo dva gola, a u četiri utakmice sačuvao je mrežu netaknutom.

Horkaš je u razgovoru za Sportske novosti kazao kako bi se rado odazvao ako dođe poziv Ivayla Peteva koji ga, po njegovim riječima, dobro poznaje.

– Vidio sam članak u bugarskim medijima i mogu reći da sam se iznenadio. Nikome nisam davao izjavu o mogućem nastupu za Bosnu i Hercegovinu. Kada je u pitanju Ivaylo Petev mogu samo apostrofirati sljedeće činjenice, a to je da me on sa 18 godina priključio prvom timu Dinama i kod njega sam odradio prve seniorske pripreme. Kada sam branio za Zrinjski i Posušje Petev je već bio selektor BiH i normalno da je i tada pratio moje nastupe, kao što je i sada normalno da ima uvid u moje partije u Bugarskoj. To je sve što mogu kazati, jer sa strane selektora Peteva nije bilo nikakvog kontakta o mom pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Isto tako nisam dao nikakvu izjavu ni o mom eventualnom nastupu za reprezentaciju Hrvatske, jer se ne želim medijski eksponirati. To ne znači da ne želim braniti za reprezentaciju Hrvatske, dapače, ali kao i u slučaju Bosne i Hercegovine, dok poziv ne stigne nema potrebe za komentare i analize – kazao je Horkaš i dodao:

– Kada bi stigao poziv od Peteva sigurno bih ga prihvatio, jer je to realno čast za svakog sportistu. Ne bi bilo dvojbe, ali nemam potrebu opterećivati se tim. Pratim nastupe reprezentacije Bosne i Hercegovine i cijenim selektora Peteva. Imam 23 godine, puno još golmanskog vremena ispred mene, a u budućnosti želim braniti na još višoj razini.

Prihvati notifikacije