Tenis

Papa Franjo: "Iz tenisa se mogu izvući životne pouke"

Papa Franjo čestitao je u ponedjeljak Italiji nakon što je Jannik Sinner osvojio Australian Open postavši prvi teniser iz te zemlje koji je osvojio teniski Grand Slam u gotovo pola stoljeća.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Čestitke talijanskom teniseru Janniku Sinneru koji je u nedjelju osvojio Australian Open stižu sa svih strana. Mladom 21-godišnjem teniseru , ali i cijeloj Italiji, čestitao je i papa Franjo.

Primajući izaslanstvo Real Cluba de Tenis Barcelona u audijenciju u Vatikanu povodom 125. godišnice sportskog kluba, Papa je čestitao Talijanima pobjedu Jannika Sinnera na Australian Openu.

“Danas moramo čestitati Talijanima jer su jučer pobijedili u Australiji, pa im čestitamo i mi”, rekao je Papa, prenosi Vatican News.

“Iz tenisa je također moguće izvući životne pouke”, rekao je Papa istaknuvši kako sport nudi mogućnosti “za rast svake osobe i društva”.

“U tenisu, kao i u životu, ne možemo uvijek pobjeđivati. Ali to je izazov koji obogaćuje ako se igra na educiran način u skladu s pravilima. Sport nije samo natjecanje, već i odnosi. A u slučaju tenisa, to je dijalog koji često postaje umjetnički,” dodao je poglavar Katoličke crkve, prenosi SK.hr.

Posljednji talijanski tenisač koji je osvojio Grand Slam bio je Adriano Panatta 1976. na Roland Garrosu.

“On je izuzetan mladić, najbolji proizvod koji imamo. Sigurno će osvojiti još mnog grand slam naslova. On je mješavina velike veštine, velike želje i velikog karaktera. Plus, zna kako se držati u teškim trenucima,” kazao je 73-godišnji Panatta za talijanski radio.

Prihvati notifikacije