Tenis

Rafael Nadal zabrinuo fanove porukom: Ako stignem ovakav u Pariz…

Rafael Nadal čitave godine ima problema sa povredama i još uvek nije sigurno da li će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rafael Nadal
FOTO: EPA/ ENRIC FONTCUBERTA

Takmičenje na Igrama kreće 27. jula, a prije toga Nadal će potencijalno nastupiti i na Roland Garrosu, koji je osvojio 14 puta.

Pročitajte još

Španski temiser je igrao nedavno na turniru kategorije 500 u Barceloni, gdje je poražen od Alexa de Minaura, dok se sada sprema za nastup na mastersu u Madridu.

Nadal će u prvom kolu mastersa u Madridu igrati protiv Darwina Blanchea (16) iz SAD, a prije toga je održao konferenciju za medije, gdje je pričao o svom zdravstvenom stanju.

“Moj cilj za ovu sedmicu je da budem na terenu i da uživam što je više moguće. Želim da završim turnir živ i uživam u činjenici da imam priliku da se takmičim još jednom. Ovde sam, dajem sebi šansu i nadam se da će se stvari poboljšati. ne gubim nadu. U sportu se stvari mogu vrlo brzo desiti”, rekao je Nadal.

Također je stavio upitnik i na njegov nastup na Roland Garrosu.

“Ako stignem u Pariz ovako kako se osjećam danas, neću igrati. Igraću Roland Garros ako se osjećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak svijeta ili kraj moje karijere. Još uvijek imam ciljeve poslije Roland Garrosa, kao na Olimpijskim igrama”, objasnio je Nadal.