Fudbal

Osim: Jedva čekam sljedeću utakmicu da konačno krenemo pobjeđivati

Trener Veleža, Amar Osim, dao je izjavu za MY TV nakon utakmice 11. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Rođeni su u Gabeli odigrali 1:1 protiv Bordo kluba, a Osim je nakon ovog susreta poručio kako je njegova ekipa osvojila bod s obzirom na situaciju na terenu gdje je bila bolji protivnik.

Osvojili smo samo bod s obzirom na situaciju na terenu gdje smo bili malo bolji protivnik. Primili smo gol lijep nakon naše nesmotrenosti, na kraju smo igrali samo neriješeno, ali nemam šta reći. Odigrali smo kompletnu utakmicu, igrači su sproveli ono što smo tražili, nije nas nagradilo, okej, igrali smo protiv jakog protivnika i pokazali smo da se nemamo čega stidjeti. Nekad nas pogleda rezultat, nekad ne, ali kada se kompletiramo i kada se atmosfera u i oko ekipe popravi i kad se vratimo na naš stadion, biće to puno bolje. Čestitke Sarajevu, ja jedva čekam sljedeću utakmicu da konačno krenemo pobjeđivati, rekao je Osim i dodao:

Vratiće nam se jedan ili dva igrača koji nisu bili tu, ali radićemo mirnije, nećemo igrati svako tri-četiri dana, danas smo platili danak igranja svako tri-četiri dana, ali igrači su opet dobro fizički pripremljeni. Sarajevu je ovaj gol danas nagrada za ono što su ranije trebali uzeti, a nisu uzeli. I nama će se to vraćati.

Prihvati notifikacije