Fudbal

NOVE INFORMACIJE Ovo što je upravo pronađeno na mjestu ubistva navijača u Atini mijenja sve!

U noći s ponedjeljka na utorak u Atini je u huliganskim neredima ubijen navijač AEK-a.

FOTO: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS
FOTO: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

U divljanjima su sudjelovali Bad Blue Boysi i grčki huligani uoči utakmice trećeg kvalifikacijskog pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama, koja se trebala odigrati u utorak od 20:45.

UEFA je nakon tragedije odgodila utakmicu pa će hrvatski prvak sljedeće sedmice na teren. Prva utakmica se igra 15. avgusta u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana poslije. Jučer je uhapšeno oko 100 Hrvata, a još nije poznato ko je ubojica AEK-ovog navijača. Iz grčkog kluba su ogorčeni na Dinamo, a Dinamo im je odgovorio.

Sada se oglasila grčka policija i objavila kako je tačno tekao sukob te što je sve pronađeno na mjestu na kojem je stradao navijač AEK-a.

“Policija je oko 22:55 dobila informaciju da se u Ateni pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkom kolodvoru i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su s kolodvora stigli i navijači AEK-a”, pišu Grci i dodaju:

“Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obje strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspjele brzo reagirati i prekinuti sukob te rastjerati većinu navijača, a trojica su odmah uhićena. Nedugo nakon tučnjave policija je uhitila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke skupine koja podržava grčki Panathinaikos.

Na licu mjesta su nađeni krvavi dijelovi odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi. Osim toga, pronađena je letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje. Ona je također bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Također su pronađena jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv, prenosi Index.hr.

Prihvati notifikacije