Fudbal

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI KAO PRIJE Velike promjene u najavi!

UEFA je na današnjem zasjedanju Izvršnog odbora u Nyonu uvela promjene u takmičenju Lige nacija koje će stupiti na snagu u septembru 2024. godine.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Liga nacija će biti proširena nokaut rundom koja će se igrati u martu, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja se završava u novembru i završnog turnira koji se igra u junu, prenijela je HINA.

Po sadašnjem formatu Lige nacija pobjednici grupa Divizije A izborili su plasman na Final-four. Međutim, od idućeg izdanja Lige nacija 2024/25. uvodi se četvrtfinale u kojem će pobednici i drugoplasirani iz grupa Divizije A u martu će igrati međusobno kod kuće i u gostima, a pobednici tih susreta kvalifikovaće će se za Final-Four.

Došlo je do promjene i u nižim divizijama. Kao dio promjene formata, uvešće se i doigravanje za promociju/ispadanje, pri čemu će trećeplasirane reprezentacije Divizije A igrati protiv drugoplasiranih iz Divizije B, a trećeplasirane ekipe Divizije B protiv drugoplasiranih iz Divizije C.

Utakmice će se igrati kod kuće i u gostima, s tim da pobjednici idu u višu, a poraženi u nižu diviziju.

Ostaje isto da u Divizijama B, C i D pobjednici grupa napreduju, dok posljednjeplasirane ekipe iz Divizija A, B i C ispadaju u niži razred. Kako Liga C ima četiri grupe, dok Divizija D ima samo dvije, dvije najlošije rangirane reprezentacije Divizije C automatski će ispasti.

Prihvati notifikacije