Fudbal

"Neću da igram za reprezentaciju": Neumorno rešeta mreže, u najboljim je godinama, ali za domovinu neće ni da čuje

Mnogi fudbaleri propustit će Svjetsko prvenstvo zbog povreda, odluka selektora, loših nastupa. Ali rijetko kad čujete da neko zbog ličnog stava ne želi igrati za reprezentaciju.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Upravo to je odlučio Rafa Silva, koji se povukao iz međunarodnog fudbala nakon što je upisao 25 ​​nastupa za svoju zemlju.

Napadač Benfice Silva bio je dio ekipe koja je osvojila Euro 2016. i Ligu nacija 2018.-19., dok je također bio pozvan za Svjetsko prvenstvo 2014. i Euro 2020.

Impresivan početak klupske sezone, u kojoj je zabio 11 golova u svim takmičenjima, prije par mjeseci mu je donio poziv za utakmice Lige nacija.

Ali 29-godišnjak se umjesto toga povukao iz međunarodnog fudbala, navodeći da je to uradio iz “ličnih razloga” i opisao to kao “poštenu i ispravnu odluku”.

Silva je dalje rekao: “Reprezentacija će nastaviti donositi radost Portugalcima i na Svjetskom prvenstvu 2022.”

Portugalski nogometni savez je dodao: “Odbor FPF-a poštuje odluku koju je donio Rafa, koji je s nama proživio dva najveća postignuća reprezentacije, Euro 2016. i Ligu nacija.

“Rafa će zauvijek biti jedan od naših i zaslužuje naše priznanje i zahvalnost.”

Portugalski mediji špekulišu da je glavni razlog za ovu odluku način na koji se prema njemu odnosio fudbalski savez jer mu se prigovaralo za manjak zalaganja te da je komplikovan karakter i da izaziva nerede u svlačionici.

Prihvati notifikacije