Fudbal

Narod rekao svoje: Želimo ovog stručnjaka za selektora BiH!

Bugarin Ivajlo Petev od naredne godine više neće biti selektor nogometne reprezentacije BiH.

FOTO: FEHIM DEMIR/EPA
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Neimenovani izvori iz Nogometnog saveza BiH tvrde kako su u toj kući već zaključili da Petevu neće produžiti ugovor koji mu istječe s posljednjim danom ove godine, a formalna odluka o tome očekuje se na sjednici Izvršnog odbora NS BiH zakazanoj za 29. decembar.

Najveći favorit za preuzimanje klupe navodno je Faruk Hadžibegić, a među kandidatima su još i Mehmed Baždarević, Safet Sušić i Miroslav Đukić.

Tu se i potajno spominje ime Vahida Halilhodžića, koji je više puta naglašavao da ne bi na klupu Zmajeva zbog toga jer je previše politike u Savezu.

No, narod bi najradije njega.

Tako na pitanje “Koga želite na mjestu selektora reprezentacije BiH?” na Facebook stranici “Reprezentacija Bosne i Hercegovine” među stotinama komentara najbolje kotira upravo Vahino ime.

Koga želite na mjestu selektora reprezentacije BiH?

Posted by Reprezentacija Bosne i Hercegovine on Sunday, December 25, 2022

I na nekoliko anketa na poznatim bh. portalima također je Halilhodžić favorit naroda.

Vahid Halilhodžić jedan je od najboljih reprezentativnih trenera na svijetu. Do sada je odveo četiri reprezentacije na svjetska nogometna prvenstva, i to: Tunis, Maroko, Obalu Slonovače i Japan.

Posljednji Halilhodžićev uspjeh potvrdio je Walid Regragui, aktuelni trener Maroka, koji je osvojio 4. mjesto na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Prihvati notifikacije