Fudbal

Mulalić na klupi Igmana: "Moj zadatak je trenutno da izvučemo maksimum iz ovog što imamo"

Edis Mulalić je preuzeo ekipu Igmana i već danas odradio trening s igračima premijerligaša iz Konjica.

FOTO: FK IGMAN
FOTO: FK IGMAN

U izjavi za Radio Konjic, novi šef stručnog štaba Igmana je istakao:

“Mislim da ćemo svi zasukati rukave i pokušati da se izvučemo iz situacije koja nije toliko zavidna, ne bi došlo ni do ovih promjena da je bolja situacija. Nadamo se da ćemo zajedno sa igračima i uz podršku navijača uspjeti da izvučemo što više bodova. Očekuje nas teška utakmica u nedjelju, Široki je u vrhu, igra dobro. Imat ćemo zajedno tri-četiri treninga vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas zahtjevna utakmica pokušat ćemo da to odradimo na najbolji mogući način”, kazao je Mulalić, navodeći da će reprezentativna pauza dobro doći za uigravanje ekipe.

“To će nam dobro doći kako bi igrači pokušali da prihvate nove zahtjeve. Trebat će vremena da igrači prihvate moj stil, mislim da ekipa diktira način postavljanja igrača. Moj zadatak je trenutno da izvučemo maksimum iz ovog što imamo, imamo sigurno par varijanti u glavi, pa ćemo vidjeti”, istaknuo je Mulalić.

Odgovarajući na pitanje koliko igrači iz juniorske ekipe Igmana, koji su prvi na tabeli, mogu konkurisati za prvi tim, Mulalić je istaknuo da je važno juniorima pružiti priliku da treniraju sa seniorima, da pokažu svoje kvalitete i da se bore za prelazak u kategoriju seniora.

“Sigurno da je budućnost bosanskog fudbala u mladoj djeci. Ja uvijek posvećujem pažnju juniorima i priključujem ih prvom timu, ulazna karta je njihovo godište a poslije neka se bore. Ja volim mladog igrača da vidim da radi sa nama, a poslije je do njih kako će odgovoriti na profesionalne zahtjeve. Prelazak iz juniora u seniore je najteži prelazak iz kategorije u kategoriju, ko to napravi bude dobar igrač. Nećemo bježati od svoje djece, nije im zabranjeno da dobro igraju, uvijek će sa nama trenirati, a ako budu dobri što ne bi i zaigrali od prve minute”, naveo je Mulalić.

Prihvati notifikacije