Fudbal

Modrić pokazao mračnu stranu: Nakon utakmice u naletu bijesa uradio nešto zbog čega će biti žestoko kažnjen

Većina fudbalera hrvatske reprezentacije nije bila raspoložena za razgovor nakon uvjerljivog 3:0 poraza od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Jedan od rijetkih koji je izašao pred novinare bio je kapiten reprezentacije Luka Modrić.

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

“Nažalost, dogodio se poraz. Moramo čestitati protivniku. Zaslužili su biti u finalu kada se pogleda cijela utakmica. Bili su bolji, iako je sada teško komentirati utakmicu i reći nešto pametno ovako vruć. Nažalost, nismo u finalu. Imamo utakmicu za treće mjesto i treba se dobro rekuperirati, prije svega mentalno i pokušati osvojiti broncu”, rekao je Modrić.

“Prvi gol nije bio jedanaesterac. U akciji prije toga trebao je biti korner za nas. Nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to je prelomilo utakmicu. Jer do tada smo igrali OK”, naglasio je Modrić pa dodao:

“Nedostajalo nam je malo više prema naprijed da budemo opasniji, ali nismo imali problema do tog jedanaesterca. Takav penal se ne može suditi u ovakvoj utakmici. Opet se sudio i to me žalosti. Nakon toga je došao drugi gol gdje su imali sreće u odbijanju lopte. Nakon toga se bilo teško vratiti.”

“U subotu imamo veliku utakmicu, bilo bi jako važno da osvojimo treće mjesto nakon svega što smo ovdje napravili. Borili smo se, bila bi šteta da ispustimo to treće mjesto. Moramo se skupiti i dobro odmoriti i pripremiti se mentalno za tu utakmicu. Razočarani smo. Željeli smo biti u finalu, no ponavljam, ispred nas je još jedna važna utakmica”, poručio je hrvatski kapiten.

Poznato je da su suci izuzetno zaštićeni i da se protiv njih ne smije skoro ništa govoriti, pa ostaje da vidimo da li će Luka Modrić nakon ovoga dobiti neku kaznu od FIFA-e.

Prihvati notifikacije