Qatar 2022

Evo kako je reagovao Zlatko Dalić nakon što mu je selektor Kanade opsovao reprezentaciju

Hrvatska reprezentacija jučer je remizirala s Marokom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru s kojim trenutno dijeli drugo mjesto u skupini F, dok je na prvom mjestu Belgija, koja je pobijedila Kanadu.

FOTO: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA
FOTO: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Hrvatska u sljedećem kolu igra protiv Kanade, koju su u utakmici protiv Belgije oštetili suci te je po igri zaslužila bar remi. Pred medije je uoči te utakmice stao selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

“Nisam presretan s tim bodom koji smo osvojili. Razočarana je ekipa jer želimo više. Ali igrali smo protiv protivnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje”, rekao je Dalić u uvodu.

Što mislite o reprezentaciji Kanade?

Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofanzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj grupi nema slabe ekipe. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj.

Što mislite o izjavi kanadskog izbornika da će “sje*ati Hrvatsku”?

Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svako ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil.

Prihvati notifikacije