Fudbal

Konsa: Nikad nisam čuo za Zrinjski, ali znamo da nas čeka teška utakmica

Defanzivac Aston Ville Ezri Konsa rekao je da "zna da ih čeka teška utakmica" protiv Zrinjskog u Konferencijskoj ligi u četvrtak iako je priznao da nikada nije čuo za bh. prvaka.

FOTO: FC ASTON VILLA
FOTO: FC ASTON VILLA

Govoreći na press-konferenciji prije utakmice, Konsa je rekao:

-Jako se veselimo, ovo je naša prva utakmica kod kuće u evropskom takmičenju već neko vrijeme. Znamo koliko to znači navijačima i nama kao igračima. Za neke od nas to je bilo naše prvo iskustvo u Poljskoj igrajući evropski nogomet. Navikavamo se igrati daleko od kuće u drugoj zemlji. Nismo se mogli čuti pa smo morali odstupiti od našeg plana igre. Nije baš uspjelo, ali hoće ovaj put, kazao je Konsa te dodao:

“Nikada nisam čuo za ekipu s kojom igramo, to ipak nije uvreda prema njima. Gubili su 3:0 i uspjeli pobijediti 4:3, tako da znamo da nas čeka teška utakmica igre. Evropski nogomet uvijek će biti težak. Mora da rade nešto dobro ako su se kvalifikovali i u ovu Konferencijsku ligu. Moramo prihvatiti svaku utakmicu kako dolazi i ostvariti što više pobjeda. Villa Park je dom i kada igrate kod kuće znate da imate 40.000 ljudi iza sebe, guraju nas svaku utakmicu.”

Utakmica Aston Villa – Zrinjski igra se večeras od 21 sat, a sudit će Švicarac Urs Schnyder. Direktan TV prenos meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1.

Prihvati notifikacije