Fudbal

“Ja trener Sarajeva? Pa već sam bio u Želji, to ne dolazi u obzir”

Ko će sjesti na vruću klupu FK Sarajevo? O tome se već danima špekuliše nakon što je Feđa Dudić poslije serije loših rezultata podnio ostavku, a imenima kandidata mediji licitiraju gotovo svakodnevno.

FOTO: SCREENSHOT/MOJATV
FOTO: SCREENSHOT/MOJATV

Na pitanje koji bi kandidati bili idelani, legende kluba odgovaraju da su to oni koji imaju u sebi DNK Sarajeva, ističući u prvom redu Husrefa Musemića, Mirzu Varešanovića…, a pominju se i imena Branislava Krunića te Tomislava Ivkovića koji je, zanimljivo, ne tako davno sjedio na klupi ljutog rivala Željezničara.

Ipak, Ivković nam se javio s riječima da je u pitanju samo novinarska “patka” te da njegov dolazak na Koševo nije realan.

– Ako sam trenirao Željezničar, ne mogu i Sarajevo. Uživao sam tokom vremena u Željezničaru, poštujem taj klub, tako da to ne dolazi u obzir, poručio je Ivković u izjavi za Reprezentacija.ba portal.

Situacija u sportskom segmentu je daleko od one kakvu je očekivao prvi čovjek kluba. Klupa Sarajeva je, definitivno, najužarenija u Premijer ligi BiH. Pritisak je ogroman i specifičan, a toga će morati biti svjestan i sam Ismir Mirvić kada bude birao novog stratega. Do tada “poljuljanim brodom” upravlja Emir Obuća.

Prihvati notifikacije