Fudbal

Oglasilo se Sarajevo o odgodi derbija protiv Željezničara

Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je informaciju koju je danas objavio Faktor da će gradski derbi protiv Željezničara biti odgođen za proljetni dio sezone.

FOTO: FK SARAJEVO/FACEBOOK
FOTO: FK SARAJEVO/FACEBOOK

Sarajevski derbi odgođen je upravo na zahtjev FK Sarajevo.

– Komitet za takmičenje FSBiH na telefonskoj sjednici održanoj 1. novembra 2022. godine, donio je odluku o odgađanju utakmice 18. kola Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Željezničar koja se trebala odigrati 11. novembra 2022. na stadionu Bilino polje u Zenici.

Odluka je donesena isključivo zbog sigurnosnih razloga i činjenice da je MUP Zeničko – dobojskog kantona iskazao spremnost da zabrani održavanje javnog skupa što bi značilo odigravanje utakmice pred potpuno praznim tribinama ili u potpunosti zabrani odigravanje utakmice na području navedenog Kantona.

FK Sarajevo izražava žaljenje što odigravanje najveće utakmice bh. fudbala nije moguće pred punim tribinama. Jasno je da čar sarajevskom derbiju najviše daju navijači oba tima i da je gradski derbi pred praznim tribinama ništa više od jedne obične utakmice. Raduje nas činjenica da će gradski derbi u drugom dijelu sezone biti odigran na novom travnjaku stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Pozivamo naše navijače da podrže ekipu u preostale dvije utakmice koje su ostale da se odigraju ove jeseni. Odluku o novom terminu odigravanja utakmice protiv FK Željezničar, Komitet za takmičenje FSBiH donijet će naknadno – saopćili su iz FK Sarajevo.

Prihvati notifikacije