Fudbal

Okom kamere Bosnainfo: Pune se tribine na Grbavici, pojačane mjere sigurnosti (FOTO)

Željezničar će danas ugostiti Sarajevo u utakmici 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Susret se igra na Grbavici sa početkom od 18.45 sati, iako je Željezničar ranije saopštio da je stadion rasprodan do posljednjeg mjesta, ipak neće biti popunjen.

Navijačima Sarajeva, prema odluci MUP-a Kantona Sarajevo, zabranjen je dolazak na stadion Grbavica na susret 21. kola Wwin lige BiH između bordo tima i Željezničara.

Pročitajte još

Podsjetimo, tokom današnjeg dana, grupa navijača „Horde zla“ je ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom povrijedili dva policijska službenika.

Srećom situacija se na vrijeme smirila, tako da nije došlo do situacije da se derbi otkaže.

Kako javlja fotoreporter Bosnainfo pojačane su mjere sigurnosti, veliki broj policije je na ulicama sarajevskog naselja Grbavica, sa posebnim fokusom ispred samog stadiona. Kontrolišu se svi koji planiraju da uđu na stadion.

Kako možemo vidjeti na fotografijama našeg fotoreportera stadion se puni navijačima FK Željezničar. Nažalost, navijači FK Sarajevo ostali su uskraćeni da prisustuju ovom derbiju zbog nesavjesnih huligana koji su izazvali nerede.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO