Fudbal

Ivaylo Petev objasnio spisak: Hoće li Pjanić igrati za reprezentaciju nakon prelaska u UAE

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 19. septembra i imati četiri dana za pripreme pred utakmice Lige nacija s Crnom Gorom i Rumunijom.

FOTO: IVAYLO PETEV NA DANAŠNJEM OBRAĆANJU NOVINARIMA U SARAJEVU/BOSNAINFO
FOTO: IVAYLO PETEV NA DANAŠNJEM OBRAĆANJU NOVINARIMA U SARAJEVU/BOSNAINFO

Selektor Ivaylo Petev danas je objavio spisak, a novinare je zanimalo šta misli o odluci Miralema Pjanića da napusti Barcelonu i obuče dres Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kazao je da je bio u kontaktu s Pjanićem.

“Iskusan je čovjek i jako dobar igrač. To je njegova odluka i ja to podržavam. On je odlučio najbolje za sebe, a meni je najvažnije da igra i da je u ritmu. Moje mišljenje je da je odradio dobre pripreme u Barceloni. Nije dobio obećanu minutažu i zbog toga se odlučio na odlazak – rekao je Petev poručivši kako njegov odlazak u Emirate neće utjecati na status u reprezentaciji, s obzirom na to da je riječ o jednom od glavnih igrača Zmajeva.

FOTO: SLAVICA PECIKOZA, PR NS BIH SA SELEKTOROM PETEVOM/BOSNAINFO
FOTO: SLAVICA PECIKOZA, PR NS BIH SA SELEKTOROM PETEVOM/BOSNAINFO

“Samo povreda, ili bolest mogu biti prepreka da se on nađe u timu – jasan je bio Petev.

Prvi izazov za BiH bit će Crna Gora. Eventualnom pobjedom u Zenici bh. tim osigurao bi prvo mjesto u grupi, plasman u Ligu A i baraž za Evropsko prvenstvo 2024.

“Devedeset posto igrača koju su iznijeli utakmice u junu su tu. Očekujemo puno i radi se o jednoj od najvažnijih naših utakmica. Crnogorci su vrlo opasni u gostima, više nego kući. Najbitnije je da smo mi spremni na sve situacije tokom utakmice. Pokazali smo da možemo. Moramo igrati hladnih glava i uvjeren sam da ćemo uspjeti – poručio je Petev, uz napomenu da je najvažnije da protiv Crnogoraca trijumfujemo i da nije bitno na koji način.

Govorio je Petev i o Halidu Šabanoviću, koji standarno igra u francuskom Angersu. Kazao je da u ovom momentu ima tri opcije na toj poziciji, Amara Dedića, Jusufa Gazibegovića i Matea Sušića, te da bi nekadašnji mladi reprezentativac BiH šansu mogao dobiti u nekoj od prijateljskih utakmica do kraja godine.

Prihvati notifikacije