Fudbal

FK Sarajevo pred Gošk: “Najbolji lijek za poraz je uvijek pobjeda”

Meč ovih timova igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početak od 16 sati.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Fudbaleri Sarajeva u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostit će ekipu GOŠK-a iz Gabele. Bordo tim želi popraviti loš dojam sa susreta protiv Veleža kada nisu uputili udarac u gol protivnika, a također pobjedom se oprostiti od svog stadiona za ovu godinu.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili pomoćni trener Luka Gobec i prvotimac Amar Beganović.

Na press konferenciji zbog bolesti nije bilo Simona Rožmana, pa se prisutnima obratio njegov pomoćnik.

“Trener se razbolio, nadam se da će biti spreman za utakmicu. Najbolji lijek za poraz je uvijek pobjeda i sutra ćemo sve napraviti da pokažemo svoje kvalitete. Ne možemo da uhvatimo kontinuitet dobrih igara, ali kvalitet imamo i igrači su svjesni da nisu bili na razini u Mostaru. Sada imaju šansu da pokažu pravo lice pred našim navijačima. Što se tiče GOŠK-a, očekujemo ih u sistemu sa pet braniča, kompaktna su ekipa i imaju dobar blok te tranziciju. Šansu vide iz prekida. Što se tiče naše ekipe, Duraković se vraća u tim, a Ziljkić još uvijek nije spreman”, istakao je Gobec.

Nakon njega prisutnima se obratio i Amar Beganović.

“Liga je takva, domaćinska. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, ali postoji neka psihološka barijera, iako je ne smije biti. Šta je, tu je, svjesni smo da u gostima nismo kako izgledamo kući. Mi igrači to moramo prije svega odraditi u glavi i onda da prenesemo na teren. To svaki igrač treba da riješi ispred sebe”, istakao je desni bek Sarajeva.

Utakmica Sarajevo – GOŠK igra se u subotu s početkom u 16 sati na stadionu Koševo.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije