Ostalo

Elvedina Muzaferija sa upoznala sa stazom u Saalbachu. Trening startala 19. a završila 21.

Elvedina Muzaferija jutros se upoznala sa stazom u austrijskom Saalbachu, centru završnice Audi FIS Ski World Cupa, nakon što su održani zvanični treninzi spusta za muškarce i žene.

Elvedina Muzaferija
FOTO: ELVEDINA MUZAFERIJA TEAM

Pročitajte još

Biće to prva od dvije posljednje provjere pred finalne utrke u brzim disciplinama, za najbolju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu.

Inače, organizacija drugog finalnog vikenda u Saalbachu izuzetno je otežana zbog naglih vremenskih promjena, i trening koji je jutros održan od velike je važnosti za bh. tim. 

Elvedina Muzaferija: Mnogo toga se može popraviti

-S obzirom na to da prvi put vozim na ovoj stazi, prvi trening iskoristila sam samo za upoznavanje. Sada se osjećam mnogo bolje jer je staza mnogo lakša, nego što je to izgledalo na ogledu. Sutra je pred nama još jedan trening i mislim da se mnogo toga može popraviti do petka i subote, kazala je Muzaferija koja će prekosutra, 22. marta po prvi put nastupiti u završnici Svjetskog kupa u disciplini Super-G, dok će u subotu voziti i utrku spusta, za koju je također, izborila historijsko finale.

Muzaferija je današnji trening startala s brojem 19, a u ciljnu ravninu ušla s 21. vremenom.

Podsjetimo, završnica Audi FIS Ski World Cupa okuplja najbolje takmičare i takmičarke svijeta i održava se u Saalbachu, austrijskom ski centru u kojem će u februaru 2025. biti organizirano Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju.