Fudbal

Duel jugoslovenskih rivala: Željo od Vardara izgubio 2:0

FOTO: FK ŽELJEZNIČAR / FACEBOOK
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR / FACEBOOK

Fudbaleri Željezničara, u prijateljskoj utakmici, poraženi su od Vardara u Skoplju sa 2:0. Utakmica je odigrana u okviru proslave 75. godina postojanja najtrofejnijeg kluba iz Sjeverne Makedonije. Isdobno su i navijači Vardara, Komiti, prolavili 35. rođendan.

U prvom poluvremenu Plavi su imali prilike preko Santosa i Haračića, ali su prečka i golman domaćih spasili gol. Vardar je poveo u 44. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Janevski se dobro snašao i pogodio našu mrežu.

Plavi su i u drugom dijelu imali nekoliko dobrih prilika za poravnanje, a konačnih 2:0 postavio je Partalko u 73. minuti.

Željezničar je nastupio u sastavu Muftić, Galić, Cocalić, Hajdarević, Malić, Hodžić, Mekić, Subašić, Bekrić, Santos i Haračić. Još su igrali Karić, Pašić, Kobašević, Križevac, Efendić, Mučaj, Šehić, Beganović.

Utakmica je odigrana u okviru proslave 75. godina postojanja najtrofejnijeg kluba iz Sjeverne Makedonije. Isdobno su i navijači Vardara, Komiti, prolavili 35. rođendan. Slavljenički meč nekadašnjih prvaka SFR Jugoslavije odigran je na  Areni “Todor Proeski” u Skoplju.

Prihvati notifikacije