Fudbal

Dok se Camp Nou renovira, Barcelona je predstavila stadion na kojem igra domaće utakmice (FOTO)

Barcelona je na društvenim mrežama predstavila stadion na kojem će igrati cijelu sljedeću sezonu.

FOTO: TWITTER / @MANAGINGBARCA
FOTO: TWITTER / @MANAGINGBARCA

Zove se Estadi Olímpic Lluís Companys, a poznatiji je pod nadimkom Montjuic. Najavljena je i utakmica protiv Tottenhama na tom stadionu, i to kao prva na tradicionalnom turniru Joan Gamper.

Barcelona privremeno mora seliti jer se Camp Nou renovira. Radovi će stajati milijardu i pol eura. Obavljeno je rušenje čitavog trećeg nivoa tribina koji će biti u potpunosti rekonstruiran. Zatvoren je sav parking u i oko stadiona, a u krug Camp Noua mogu ući samo radni strojevi.

Barcelona je još u martu obavijestila španski nogometni savez da sljedeće sezone neće igrati na svojem stadionu nego na Montjuicu, olimpijskom stadionu koji je do 2009. koristio Espanyol, a zadnjih 14 godina nitko na njemu nije igrao.

U planu je da se Barcelona vrati na Camp Nou za sezonu 2024./2025., ali će koristiti samo 50 posto kapaciteta stadiona jer on još neće biti do kraja gotov. Kad rekonstrukcija bude gotova, novi Camp Nou primat će 105.000 gledatelja, a sve tribine će, za razliku od sadašnjeg izgleda, biti natkrivene.