Fudbal

Do posljednjeg trenutka čekao da se nađe na spisku za Katar, a onda se raspao kad je čuo vijesti: Plakao je kao dijete

Brazilci su među prvima objavili popis 26 putnika za Katar. Na popisu nema nekih igrača koji su vjerovali da će biti tamo, a jedan od njih je napadač Atletico Madrida Matheus Cunha (23).

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

I njemu je jako teško pala spoznaja da ga selektor Tite ne vidi u reprezentaciji Brazila. Cunha je dapače objavio video na kojem se vidi koliko ga je pogodio popis na kojem nije bilo mjesta za njega. Pričamo o napadaču koji je u posljednjih godinu dana bio stalan dio reprezentacije.

“Hvala svima koji su mi poslali poruke podrške. Bilo je teško, bilo je bolno, ali to je dio života”, napisao je uz videosnimak na kojem se vidi koliko je utučen zbog popisa.

S druge strane Matheus Cunha u ovoj sezoni još nije zabio gol u 13 nastupa za Atletico. Tako da je mogao računati da pozivnicu možda nije zaslužio igrama u inače u ovoj sezoni slabom Atleticom Madridu. Mlad je, ima samo 23 godine i bit će nekih novih prilika za njega.

Titeov poziv od napadača dobili su Antony, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Pedro, Neymar, Raphinha, Richarlison, Rodrigo, Vinicius Junior i Everton Ribeiro. Inače, najviše pažnje je privukla činjenica da među pozvanim igračima nema Roberta Firmina iz Liverpoola.

Prihvati notifikacije