Fudbal

Znate li priču o Nicku Salihamidžiću, novom reprezentativcu BiH? Evo zašto je poseban

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, u blizini Zagreba, odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Kine.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Meč će biti odigran 28. marta u 15:00 sati.

Zanimljivo da se na spisku našao i Nick Salihamidžić, sin Hasana Salihamidžića, legendarnog bh. reprezentativca i direktora Bayern Minhena.

Mlađi Salihamidžić koji igra na poziciji desnog beka rođen je u Minhenu 8. februara 2003. godine. Prve fudbalske korake napravio je Unterachingu, a potom se pridružio Bayernu gdje je prošao sve selekcije. Igrao je za drugi tim Bayerna, a prvi dio ove sezone proveo je u Kanadi na posudbi u drugom timu Vancouvera.

Od januara ove godine nastupa za Cosenzu Calcio, posljednjeplasirani klub Serie B.

Mlađi Salihamidžić oduvijek je sanjao da igra za reprezentaciju BiH.

Jednom prilikom objavio je fotografiju u dresu našeg nacionalnim tima, a potom objasnio:

“To bi bila velika čast i 100% bih prihvatio poziv da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. BiH je dio mene i moje porodice i osim što bih predstavljao državu, bila bi mi posebna čast da kroz to predstavljam i sve ono što znači moja porodica. Dakle, da precizno odgovorim – prihvatio bih odmah poziv u U18 I U19 reprezentaciju BiH i pokušao nastaviti tamo gdje je stao moj otac”, rekao je Salihamidžić za Reprezentacija.ba jednom prilikom.