Fudbal

Uhapšen predsjednik jednog od najpoznatijih fudbalskih klubova

Predsjednik najuspješnijeg marokanskog nogometnog kluba Wydad Casablance, Said Naciri (45) priveden je u sklopu istrage o trgovini drogom.

FOTO: TWITTER/ISSAM BENJELLOUN
FOTO: TWITTER/ISSAM BENJELLOUN

Predsjednik Casablance suočava se s nekoliko optužbi, uključujući “krivotvorenje službenih dokumenata, posjedovanje i distribuciju droga i korištenje krivotvorenih čekova,” rekao je za AFP njegov odvjetnik, koji nije želio da se njegovo ime koristi.

Istražni sudac Žalbenog suda u Casablanci također je optužio Nacirija, člana Stranke autentičnosti i modernosti, liberalne stranke koja sudjeluje u vladinoj koaliciji, i za pranje novca, navode marokanski mediji.

Istraga je pokrenuta nakon priznanja Malijca El Hadja Ahmeda Ben Brahima, narkobosa osuđenog za trgovinu drogom u Maroku, koji je Nacirija optužio za kriminalne aktivnosti.

Ukupno je optuženo 25 osoba, od kojih je 21 trenutno u pritvoru. Novo ročište pred istražnim sucem zakazano je za 25. januara.

Wydad Casablanca najuspješniji je nogometni klub u Maroku. Osvojio je 22 naslova državnog prvaka, a tri puta je bio pobjednik Afričke lige prvaka, posljednji put 2022. godine.