Fudbal

U21 reprezentativac BiH čestitao Srbiji plasman na Euro, pa objašnjavao zašto je to uradio

Nogometaši Srbije plasirali su se jučer na Evropsko prvenstvo, svoje prvo nakon 24 godine, kada su kao reprezentacija SRJ nastupili na turniru koji su organizirale Belgija i Nizozemska.

FOTO: INSTAGRAM/PHILIPE LEBRECH/MLADENCVJETINOVIC
FOTO: INSTAGRAM/PHILIPE LEBRECH/MLADENCVJETINOVIC

Uspjeli su Euro osigurati u posljednjem kolu svoje kvalifikacijske grupe nakon remija 2:2 s Bugarima.

Na uspjehu je Srbiji čestitao i U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović. To ga je dovelo do problema zbog kojih je na Instagramu morao objasniti što je tom čestitkom želio napraviti, prenio je SC Sport.

“Ćao, narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Nisam tim storyjem ništa loše mislio, to mi nije bila namjera. Budući da imam rodbine u Srbiji, kao i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, i budući da je Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu i koji igra za Srbiju, moj dobar prijatelj, htio sam mu čestitati.

Kako sam primijetio po društvenim mrežama, moja čestitka izazvala je negativne komentare. Zato želim objaviti da dajem 100 posto od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da je volim. Nisam htio nikoga iznervirati“, napisao je.

FOTO: INSTAGRAM/MLADENCVJETINOVIC
FOTO: INSTAGRAM/MLADENCVJETINOVIC
Prihvati notifikacije