Fudbal

Trener Leotara Marko Maksimović za Bosnainfo: Ništa tokom utakmice nije ukazivalo da bi moglo doći do incidenta

Utakmica 14. kola Premijer lige BiH između Leotara i Zrinjskog (1:1) ostat će dugo vremena upamćena po onom što se dešavalo nakon iste, a ne po samom fudbalu koji je prikazan na stadionu u Trebinju i rezultatu 1:1, uz dva lijepa pogotka.

FOTO: FK LEOTAR/FACEBOOK
FOTO: FK LEOTAR/FACEBOOK

Iako ništa tokom meča nije ukazivalo na fizičke obračune u “trećem poluvremenu” utakmice, prve provokacije su se mogle zabilježiti već na press konferenciji nakon utakmice.

Naime, dok su se medijima obraćali treneri timova Marko Maksimović i Sergej Jakirović u prostoriju je upao jedan od domaćina koji se žalio na kapitena Zrinjskog Nemanju Bilbiju kazavši kako napadač Mostaraca “psuje majku mrtvu svima u klubu”.

“Svi nama psuje majke mrtve, je li vam to klub? Sram vas bilo. Pa se ugledajte… Pitajte ga šta radi. Psuje mrtve majke jer nema dovoljno tople vode, sram vas bilo”, rekao je čovjek koji je upao u prostoriju.

Jakirović je bio zbunjen, dok je Maksimović pokušavao smiriti situaciju.

Pitali smo poslije utakmice trenera Maksimovića da li je upoznat s dešavanjima poslije utakmice, na šta nam je odgovorio:

– Iskreno, ja sam tek nakon meča, posljednji, stigao na press konferenciju i zaista ne znam šta je bilo poslije. Jer, nisam bio tu prisutan. Sama utakmica nije nagovještavala da bi moglo doći do nekog incidenta. Bio je pravi praznik fudbala u Trebinju. Sve je bilo regularno tokom 90 minuta. Zrinjski je ekipa koja dominira, ali mi napredujemo u posljednje vrijeme i to smo pokazali i uovom meču, rekao nam je šef struke Leotara.

Poslije utakmice na internetu je osvanuo snimak u kojem se vidi da je nakon održane press konferencije ispred stadiona došlo do fizičkog sukoba u kojem je učestvovalo više osoba. Na videu se vidi i trener Zrinjskog Jakirović, kao i nekoliko članova Leotara.

Prihvati notifikacije