Sukob Zeljkovića i novinara: Selektor će odlučiti ko će igrati, a ko ne...

Na predstavljanju Faruka Hadžibegića na mjestu novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine razgovarano je o brojnim pitanjima.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Jedno od njih odnosilo se i za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vicu Zeljkovića u vezi Sport Clean menadžerske agencije čiji je vlasnik brat njegovog savjetnika.

Pročitajte još

– Šta je moj problem? Moj brat, ili brat mog savjetnika ne smije se baviti bilo kojim drugim poslom. Njegov brat ima svoj posao, radi i bavi se čim se bavi. Ono što ima dva igrača ja mu želim 50 igrača koji mogu pomoći reprezentaciji. Selektor je taj koji u svakom momentu punim kapacitetom određuje i pravi spisak. Ko igra, a ko ne. Da li će Danilović, Saničanin ili drugi igrači biti na spisku reprezentacije to je pitanje za selektora i za ljude koji se bave sa tim. Svako ima pravo da radi posao i obavlja. Nisam ja mogao nikako to zaštiti osim da zabranim nekome da se bavi određenom djelatnošću zato što se to vama lično ne sviđa, rekao je Zeljković, prenosi N1.

Potom je i novinare N1 televizije optužio kako kvare atmosferu konstantnim “traženjem nepravilnosti i rušenjem atmosfere”.

Prihvati notifikacije