Fudbal

Legendarni Safet Sušić za Bosnainfo: "Bruka i sramota šta su uradili ljudi u FSBiH! Zeljković, Misimović i ostali treba da prvo krenu od sebe"

"Neću ništa govoriti protiv novog kandidata, ali sam primjetio nešto drugo..."

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

U vrijeme dok se čeka proglašenje novog selektora fudbalske A selekcije BiH nakon što smo u samo jednom ciklusu ostali i bez drugog selektora, Mehe Kodre koji je ranije naslijedio Faruka Hadžibegića, ali je vodio tim samo dva meča, navijači, ali i sami reprezentativci (sudeći po reakcijama na društvenim mrežama) ogorčeni su na rad FSBiH.

Savez predvođen Vicom Zeljkovićem koji po mnogima, u tandemu sa Zvjezdanom Misimovićem i ostalim foteljašima u zgradi FSBiH, vodi kompletan bh. fudbal u novi ambis, trebao bi prema pisanju pojedinih medija vjerovatno u petak, proglasiti Savu Miloševića za novog selektora, a da li će do toga doći vidjet ćemo.

O sapunici koja je odmah nastala zbog ovog proslavljenog napadača već smo pisali ranije, a spominje se i ime Vedada Ibiševića koji je u ovom slučaju, čini se, plan B u glavama čelnika FSBiH.

Upitan je i kvalitet

Za mišljenje o svemu gore navedenom pitali smo legednu bh. fudbala, najboljeg igrača BiH svih vremena, Safeta Sušića.

Imao je Pape, čovjek koji nas je odveo na Mundijal Brazilu 2014, šta da kaže o FSBiH nakon smjene Kodre.

– Bruka i sramota je velika ovo što su Kodri uradili! Nakon dva meča smjeniti čovjeka, to je užas! Čim nešto ne ide odmah selektor ne valja. On je legenda našeg fudbala. Treba da prvo krenu od sebe ti koji odlučuju, da li predsjednik, da li Misimović ili ko je već zadužen za to u Izvršnom odboru…. Opet kažem, prvo oni treba da dignu ruke od toga, da odu, poručio je vidno iznervirani Sušić zbog kompletne situacije u bh. fudbalu.

Potom se osvrnuo i na same reprezentativce naše zemlje za koje mnogi smatraju da snose barem dio krivice za loše rezultate u posljednje vrijeme.

– Vidite, nemamo mi više igrače koje smo imali i onda je teško i reći da nisu željeli kada izađu na teren. Toga treba biti svjestan. Očekivali smo veću razliku protiv Lihtenštajna, ali… A Islanda što se tiče, pa nismo mi u ovom trenutku nešto mnogo jači od njih. Na kraju krajeva nismo ih uspjeli savladati. Jer kada jedna ekipa duže vrijeme nema rezultat onda je i kvalitet upitan, smatra Sušić.

“On bi vratio atmosferu”

O Savi Miloševiću, koji bi navodno u narednim danima trebao i zvanično preuzeti kormilo “Zmajeva”, Pape kaže:

– Neću ništa govoriti protiv novog kandidata, ali sam primjetio nešto drugo. Čujem da se Vedo Ibišević spominjao i da momak trenutno živi u Sarajevu. Znam da nema mnogo trenerskog iskustva, ali sad u ovoj situaciji u kojoj se nalazi reprezentacija mislim da je on dobro rješenje. Sjećam se Vede iz reprezentacije, momak je na mjestu, bio je sjajan igrač i siguran sam da bi bio dobro prihvaćen od igrača koji ga cijene i poznaju odlično. Najvažnije je vratiti dobru atmosferu u tim, zaključio je Sušić za Bosnainfo.

Prihvati notifikacije