Fudbal

Sukob Contea i Tuchela dobio nastavak na društvenim mrežama

Londonski okršaj između Chelseaja i Tottenhama završio je 2:2 nakon dramatičnog izjednačenja Harryja Kanea u šestoj minuti sudijske nadoknade, ali glavna priča utakmice bio je sukob dvojice trenera koji su zbog toga dobili po crveni karton. Trzavice su počele nakon prvog Tottenhamova gola, a kulminirale pri rukovanju nakon posljednjeg zvižduka.

FOTO: PROFIMEDIA
FOTO: PROFIMEDIA

Prvo je Conte slavio Hojbjergov gol za 1:1 emotivno vičući i gestikulirajući prema Tottenhamovim navijačima, ali i Tuchelu, koji je taman prigovarao četvrtom sudiji žaleći se na prekršaj koji je prethodio izjednačenju. Njemački trener to je shvatio kao provokaciju i tijelom odgurnuo Contea te počeo urlati na njega, ali vrlo brzo su ih razdvojili.

Ali pravi sukob počeo je nakon završetka utakmice kada su si treneri pružili ruku. Conte je stisnuo Tuchelovu ruku u prolazu i nastavio hodati, ali Nijemac je nije pustio i odjednom su se unijeli jedan drugom u lice, a Tuchel mu je pokazivao da ga gleda u oči kad mu pruži ruku.

Nakon svega obojica su zaradila crveni karton, iako je utakmica već završila. Engleski mediji pišu da se u hodnicima prema svlačionici Conte svađao i s Mateom Kovačićem, koji zbog povrede nije ni igrao. Conte je nakon svega smirivao strasti i važnost sukoba objašnjavajući da se takve stvari događaju kad su emocije visoke.

Oba trenera prigrlila su rivalstvo ovih klubova i nemaju ništa lično jedan protiv drugoga, što su i objasnili na konferenciji za medije.

“Uživao sam u intenzitetu, a siguran sam da je i on. Nema ništa loše između nas s moje strane, a siguran sam da ni s njegove. Borili smo se za svoje ekipe i dogodilo se. Klupe su blizu, a obojica smo bili vrući.

To je kao kad se dva protivnička igrača malo zakače na terenu, ali se ništa ne dogodi. Niko se nije uvrijedio i niko se nije povrijedio, pa nismo se potukli šakama”, rekao je Tuchel, a Conte odgovorio:

“Mislim da smo obojica uživali, ali sljedeći put moramo biti pažljiviji. Nećemo se rukovati i riješen problem. Bila bi šteta da zbog ovoga propustimo po utakmicu”, rekao je Italijan, ali propustit će je ako im Premier liga ne poništi suspenziju zbog kartona. U idućem kolu Tottenham dočekuje Wolverhampton, a Chelsea gostuje u Leedsu.

Kad su se strasti još smirile, Conte se sukoba dotaknuo i na društvenim mrežama te sve prebacio na šalu. Na Instagram Story stavio je snimku na kojoj Tuchel slavi gol svoje ekipe trčeći pokraj zamišljenog Italijana. “Sreća da te nisam vidio. Bilo bi potpuno zasluženo da sam ti podmetnu nogu”, napisao je uz tri emojija plakanja od smijeha.

Prihvati notifikacije