Fudbal

Sudija je Daniju Alvesu postavio pitanje na koje bi svako normalan znao odgovor, Brazilac je slagao

Proslavljeni brazilski fudbaler Dani Alves proveo je drugu uzastopnu noć u zatvoru u Barceloni nakon odluke Suda da mu se odredi pritvor zbog optužbi za silovanje.

FOTO: EPA-EFE/SASHENKA GUTIERREZ
FOTO: EPA-EFE/SASHENKA GUTIERREZ

Za ovo teško djelo, za koje mu je zaprijećena kazna od dvije do četiri godine zatvora, Alvesa je optužila djevojka (23) koja je sa njim bila u društvu 30. novembra u jednom noćnom klubu u Barceloni. Ona je u iskazu policiji rekla da ju je brazilski fudbaler odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Policija je saslušala i Alvesa koji je, kako navode španski mediji, pozivajući se na izvore bliskim istrazi, za kratko vrijeme čak tri puta mijenjao svoj iskaz povodom ovog slučaja.

Prvo je izjavio kako uopšte ne poznaje oštećenu, da bi u drugom iskazu, nakon što su mu na uvid dati snimci sa kamere u noćnom klubu gdje se vidi kako priča sa djevojkom, rekao da je sa njom samo ćaskao, a onda je dao još jednu, konačnu verziju, nakon što su ga kamere snimile i kako je odvodi u toalet.

Policiji je, na kraju, rekao da je djevojka pristala da sa njim ide u toalet i da je nije natjerao na seksualni odnos.

Španski mediji navode da je Alves sve vrijeme dok je davao iskaz u policiji pokazivao narcisoidno ponašanje.

Prema pisanju lista El Pais, na pripremnom ročištu sudac je u jednom trenutku pitao Brazilca koliko novca zarađuje mjesečno kao fudbaler Pumasa, a on je odgovorio da prima samo 30.000 eura, što je pogrešno.

Sudija je imao kopiju ugovora u svom posjedu, pa je reagovao i ispravio njegovu izjavu te pojasnila da je Alves zapravo primao 300.000 eura mjesečno kao igrač Pumasa.

On će do daljnjeg ostati u pritvoru koji mu je određen zbog velikog broja dokaza koji postoje protiv njega, ali i zbog činjenice da bi vrijeme na slobodi iskoristio da pobjegne iz zemlje u neku od država koje nemaju zakon o ekstradiciji, kao što je njegova domovina Brazil.

Meksički klub Pumas, za koji igra Brazilac, u subotu je saopćio da je raskinuo ugovor sa Brazilcem zbog ovog slučaja.

Prihvati notifikacije