Košarka

Steve Kerr na sahrani Milojevića, veličanstven spisak legendi se oprašta od Dekija /FOTO/

Sahrana prerano preminulog košarkaša i trenera Dejan Milojević održava se ovog ponedeljka na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, na kom je opelo počelo u 13 sati. Stigao je i Steve Kerr trener Golden State Worriorsa, kojem je Milojević bio pomoćnik

Steve Kerr
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL.RS

Opelo je  počelo u 13 časova, a sahrana će biti u 13.30. Stiv Ker posebno je ganuo sve prisutne dolaskom iz Amerike.

Uz njega je Zaza Pačulija, slavni NBA košarkaš koji je sada u rukovodstvu Golden Statea.

Sam krem svjetske košarke došao je u Beograd na sahranu Dejana Milojevića, kako bi odali poslednju počast legendarnom srpskom košarkašu i treneru. Veliki broj velikana srpske i svjetske košarke došao je da se oprosti od legendarnog Miloja. Tu su Željko Obradović, Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Željko Rebrača….

Željko Obradović
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL.RS

Kiša, tišina i reka ljudi obeležili su ispraćaj Miloja u legendu. Poslije komemoracije, na kojima su se najbliži biranim rečima oprostili, došao je na red najteži trenutak za sve. 

Jedno je sigurno – spisak legendi i brojnost prisutnih govore dovoljno, koliko će se pamtiti večni osmijeh Dejana Milojevića. 

Dejan Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lake Cityu od posljedica srčanog udara. Njegovi posmrtni ostaci su u Beograd dopremljeni 7. februara, a sahrana je zakazana za 12.

Danilović je jedva smogao snage da održi govor.

Pre svega upućujem saučešće porodici Milojević i košarkaškoj porodici Srbije – čiji je Dejan Milojević bio jedan od najuzornijih sinova. Napustio nas je pre svega veliki čovek, čovek bez ijedne mrlje. 

Imao sam čast da budemo prijatelji, iako nismo igrali zajedno. Nosio je u sebi onaj žar, energiju, pozitivnu drskost i sve ono što je krasilo velikane naše košarke. Imao je sve vrline najcenjenijih igrača oko kojih gradite igru, ti igrači su odvuek bili pravo blago. Nikad nije bio trula jabuka u timu. Njemu su svi verovali i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, mnogo su ga voleli. 

Ima li većeg priznanja od toga da vam svi veruju čim vas vide. Taj njegov karakter i želja da se pomogne svakom članu kolektiva, vodili su ga kroz terensku karijeru. Bio je istinski patriota voleo je svoju zemlju. 

Osećao sam duboko u sebi da je to tek početak, jer sam bio siguran da će Dejan voditi reprezentaciju. Na moju veliki žalost to se neće dogoditi. 

Neka mu je laka crna zemlja. 

Prihvati notifikacije