Fudbal

Srbin poludio na Engleze, uništili mu transfer u S. Arabiju: "Nikad više neću igrati za vas!"

Jedan od poslova u sklopu sveopće saudijske ofanzive na europsko nogometno tržište trebao je biti i prelazak Aleksandra Mitrovića iz Fulhama u Al Hilal.

FOTO: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
FOTO: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Klub iz glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada, na čijoj klupi sjedi portugalski stručnjak Jorge Jesus i koji je nedavno doveo Kalidoua Koulibalyja, Rubena Nevesa i Sergeja Milinkovića-Savića, htio je da im šlag na tortu bude Mitrović koji je u proteklih pet godina zabio 111 golova i upisao 22 asistencije u dresu Fulhama.

Mitrović, koji će za dva mjeseca proslaviti 29. rođendan, bio je zainteresiran za odlazak jer je u igri bio ogroman iznos. Nigdje nije procurilo koliku bi plaću imao u Al Hilalu, ali to bi sigurno bilo nekoliko puta više u odnosu na ono što zarađuje u Londonu.

Međutim, Fulham je spustio rampu. Odbili su prvu ponudu Al Hilala, zatim su Saudijci poslali novu, koja je uključivala veći iznos odštete, ali na Craven Cottageu i tada su odgovorili “ne”. Pritom su Saudijcima poručili kako traže 60 miliona eura.

Kako piše Sky Sports, Mitrović je nakon toga potpuno poludio, a pozivajući se na izvor blizak njegovoj porodici, ovaj medij javlja da je “rodbini i prijateljima rekao kako nikad više neće zaigrati za Fulham”.

Šta će se sada događati, preostaje za vidjeti. Al Hilal se povukao iz ovog posla, Englezima su dali do znanja kako ne misle platiti toliku odštetu, a Mitrović je na tankom ledu. Kao igrač na vrhuncu karijere, htio bi obilato naplatiti svoju kvalitetu, a te svoje apetite neće moći ispuniti u klubu kao što je Fulham, piše Gol.hr.