Fudbal

Srbija na krilima Vlahovića slavila u Podgorici

Fudbaleri Srbije savaldali su Crnu Goru sa 2:0 u drugom kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a golove u Podgorici dao je Dušan Vlahović u 78. i 95. minutu.

FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA
FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA

Filip Mladenović je odlično ubacio sa lijeve strane, a Vlahović odlično utrčao na prvu stativu i pogodio dalji ugao golmana „sokolova“. U nadoknadi je samo pojačao utisak i postavio konačan rezultat na asistenciju Andrije Živkovića.

Nije Srbija izgledala onako kako Dragan Stojković želi i preferira. Izostala je agresivnost, nije bilo ni prepoznatljive kombinatorike i ljepote, ali je pobjeda ipak zaslužena. Njegovi izabranici pokazali su da su ipak kvalitetniji i da imaju veću širinu. Uostalom i junak meča ušao je sa klupe.

FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA
FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA

Crna Gora je dobro ušla u utakmicu, igrala agresivno i nije dozvolila fudbalerima Srbije da razviju svoju igru. Mogao je Vukan Savićević da kazni poigravanje Vanje Milinkovića-Savića, ali se ovaj ispravio. Na drugoj strani imao je Aleksandar Mitrović dobru priliku, ali je najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Srbije daleko od prepoznatljive forme.

Poslije dva kola Orlovi imaju maksimalnih šest bodova, tri ima Mađarska koja je večeras lako izašla na kraj s Bugarskom, na tri je ostala i Crna Gora, a bez bodova su Litavnija i Bugarska.